Hakeminen & hinta

OHJEET LUKUVUODEN 2018-19 ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN HAKEMISESTA:

Iltapäivätoimintaan voivat hakea 1. ja 2. vuosiluokkien oppilaat sekä muilla luokka-asteilla olevat erityisen tuen oppilaat. Iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti Wilman kautta samoilla tunnuksilla, joilla ilmoittaudutaan kouluun.

Iltapäivätoiminnan hakuaika on edelleen käynnissä Wilmassa. Wilman lomake löytyy Hakemukset ja päätökset- välilehdeltä, jonka oikean kulman reunassa on valinta “Tee uusi hakemus”. Hakemus kannattaa tehdä paikan tarpeen selvittyä mahdollisimman pian, sillä kaupunki käsittelee hakemuksia tietyin väliajoin.

Inline image 1

Päätös iltapäivätoimintapaikasta tehdään huoltajan hakemuksessa ilmoittaman toiminta-ajan mukaisesti, joko kokoaikaisena (koulun päättymisestä klo 17 asti) tai osa-aikaisena (klo 15 asti).

Mikäli sähköisen hakemuksen täyttäminen Wilman Hakemukset- päätökset -kansiossa ei ole mahdollista, toimintaan voi hakea paperilomakkeella. Paperisen hakemuksen voit tarvittaessa tulostaa täältä (sivun alaosassa Liitetiedostot-kohdasta) tai tilata numerosta 09 816 52029. Hakemus palautetaan osoitteeseen: Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö, Tukipalveluiden vastuualue, PL 31, 02070 ESPOON KAUPUNKI tai käyntiosoite: Kamreerintie 3 B, 8. krs.

Jos päätös on kielteinen ja tarve iltapäivätoiminnalle on edelleen olemassa, jättäkää uusi hakemus. Kesän aikana peruutetut ja vapautuneet paikat täytetään elokuussa.

Huoltajan tulee peruuttaa iltapäivätoimintapaikka 31.7.2018 mennessä, mikäli lapsi ei tarvitse paikkaa. Tämän jälkeen tehtyjen peruutusten osalta noudatetaan irtisanomisaikaa. Irtisanomisajalta veloitetaan asiakasmaksu.

Espoon kaupunki tekee päätökset hoitopaikoista määriteltyjen kriteerien mukaisesti: peukalosääntönä ykkösluokkalaiset ennen kakkosluokkalaisia. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat luonnollisesti etuoikeutettuja paikkaan ennen muita. Iltapäivätoiminnan hakuohje 2018-19

Wilmaan pääset tästä linkistä

The application period continues throughout the school year.  During school year  the applications will be handled separately every month starting in August. Application for after-school activities is done primarily through Wilma using the same username and password that are used for school enrolment. Pupils on grades 1-2 and those with an official decision for special support (even on higher grades) can apply for after-school activities in compliance with the Basic Education Act. More information from this link, see here Application instruction 2018-19

MATTLIDEN: Ansökningstiden till eftis för läsåret 2018-2019 är 8.1-30.4.2018

Ansökan görs via webbtjänsten Wilma. Du hittar ansökningsblanketten under fliken “Ansökningar och beslut”. Ansökningar som inkommit i maj behandlas i juni. Ansökningar som inkommer i juni eller juli behandlas i augusti. Mera information här

Verksamhetstid och deltagaravgift
Läsåret 2018-2019:
deltid (till kl. 15.00) 80 euro per månad
heltid (till kl. 17.00) 140 euro per månad

HINNAT

Lakisääteisen iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat seuraavat ja kaikille Espoon kaupungin kanssa yhteistyötä tekevien kerhojen osalta yhteneväiset:

–       kokoaikainen toiminta klo 17 asti 140€/kk

–       osa-aikainen toiminta klo 15 asti 80€/kk

VÄLIPALA

Hintoihin sisältyy terveellinen välipala, joka sisältää päivittäin:

– ruis- / täysjyväleipä

– sämpylä / karjalanpiirakka

– levite

– leikkele (kinkkua/meetwurstia/kalkkunaa)

– juusto

– jogurtti / mehukeitto / kiisseli

– hedelmä/ vihannes (esim. banaani, omena, päärynä, persikka, porkkana yms.)

– vesi / mehu

– lisäksi satunnaisesti välipalakeksi, kaakao, liha/kasvispasteija yms.

Välipalahetki on osa päivän valvottua ohjelmaa, jossa ohjaajat korostavat hyviä ja terveellisiä ruokatapoja sekä ruokailuhetken rauhoittamista.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ (Espoon kaupungin sivuilta poimittu, hieman muokattuna)

Miten haen paperilomakkeella?

Iltapäivätoimintaan voi hakea Wilman lisäksi myös paperilomakkeella. Lomakkeen voit tulostaa iltapäivätoiminnan verkkosivuilta. Sen voi myös tilata soittamalla numeroon 09 816 52029, ja niitä saa koulusta tai iltapäiväkerhosta.Lomake palautetaan osoitteeseen Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö/ Tukipalveluiden vastuualue, PL 31, 02070 Espoon Kaupunki. Huomaa, että paperihakemuksen on oltava PERILLÄ hakuajan puitteissa!

Mistä hakukaavake löytyy Wilmassa?
Hakulomake löytyy Hakemukset ja päätökset- välilehdeltä, jonka oikeassa kulmassa reunassa on valinta “Tee uusi hakemus”.

Tuleeko Wilmassa viesti, että hakemus on mennyt eteenpäin?
Kun hakemus on tallentunut, näkyy ruudulla ponnahdusikkuna ” Hakemuksen tiedot on tallennettu onnistuneesti.”

Vaikuttaako ilmoittautumisjärjestys paikan saamiseen?
Ei vaikuta. Muista vain ilmoittautua hakuajan puitteissa!

Ketkä tarvitsevat ns. puoltavan lausunnon?
Toiselle luokalle menevät oppilaat, jonka esim. koulun oppilashuoltoryhmä katsoo tarvitsevan lapsen oman kehityksen, kasvun tai sosiaalisten taitojen vuoksi tukea enemmän kuin ikätoverinsa. Jos oppilaalla on erityisen tuen päätös, hän ei tarvitse lisäksi puoltavaa lausuntoa.

Miten iltapäivätoimintapaikka irtisanotaan kesken toiminta vuoden?
Iltapäivätoimintapaikan voi irtisanoa palauttamalla irtisanoutumisilmoituksen (saatavilla Espoon kaupungin iltapäivätoiminnan nettisivuilta), tai lähettämällä palveluntuottaja Kim Wollstenille meilitse vapaamuotoisen ilmoituksen.

Irtisanoutumisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Esim. 8.2. tehty muutos tulee voimaan 1.4.

Voiko hakuajan jälkeen hakea iltapäivätoimintaan?
Voi hakea, Wilman kautta tai paperilomakkeella. Hakemukset käsitellään kuukausittain elokuusta alkaen. Paikka osoitetaan mikäli niitä on vielä jäljellä.

Saako iltapäiväkerhosta kuljetusta?
Mikäli oppilaalle on myönnetty koulumatkaetuus, kuljetus järjestetään koulupäivän päätyttyä.Oppilaan huoltajat huolehtivat lapsen kotimatkasta iltapäivätoiminnan jälkeen.

Voiko toimintamaksuista saada huojennusta tai vapautuksen?
Palvelumaksuihin voi Espoon kaupungin kriteerien mukaan saada huojennusta (50% asiakasmaksusta) tai vapauksen (100% asiakasmaksusta). Maksun perimättäjättämisestä tai alentamisesta saa lisätietoa ja tarvittavat hakemuslomakkeet iltapäivätoiminnan palveluntuottajalta tai Suomenkielisen opetuksen tulosyksiköstä puh. 09 816 52029.

Kaikissa kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Kim Wollsteniin joko puhelimitse tai meilitse (ks. yhteystiedot).

Jos olette vasta nyt hakemassa lapsellenne iltapäivähoidon paikkaa kevääksi 2018, voitte hakea paikkaa Wilman kautta tai paperilomakkeella (joka lähetetään Espoon kaupungille).