Kaarelanraitti

Liikunnallinen iltapäiväkerho aloittaa toimintansa Helsingissä Kannelmäen peruskoulun Kaarelanraitin toimipaikassa.

LIIKUNNALLINEN ILTAPÄIVÄKERHO, MIKÄ SE ON?

Kaarelanraitin syksyllä 2019 aloittava iltapäiväkerho on liikuntapainotteista iltapäivähoitoa ykkös- ja kakkosluokkalaisille sekä kaikkien luokka-asteiden erityistä tukea tarvitseville tytöille ja pojille. Lapset tulevat suoraan oppituntien päätyttyä iltapäivähoidolle varattuihin tiloihin. Kerhossa ulkoillaan, tehdään ohjattuna läksyjä, piirretään, askarrellaan, pelataan, leikitään ja levätään. Iltapäiväkerhossa syödään myös terveellinen ja monipuolinen välipala.

Iltapäivään sisältyy kevyt, ohjattu liikunnallinen osuus useana päivänä viikossa. Silloin opetellaan ja pelataan eri pallopelejä, leikitään liikunnallisia leikkejä, luistellaan, pulkkamäkeillään, tehdään retkiä koulun ympäristöön yms. Liikunta ei ole raskasta eikä lapsilla tarvitse olla minkään tasoista liikunnallista taustaa. Kerhossa on liikunnan lisäksi muita ohjattuja teemoja, joista suosituimpia ovat perinteisesti erilaiset kädentaidot ja askartelu. Lisäksi lapset voivat käyttää sovittuja ulkotiloja leikkimiseen ja liikkumiseen omatoimisesti ohjaajien valvonnassa.

Ohjaajina toimii lasten ja liikunnan ohjauksen ammattilaisia sekä nuoria, luotettavia vetäjiä.

MISSÄ?

Ryhmä toimii Kannelmäen koulun Kaarelanraitin toimipisteessä, joissa sijaitsevat iltapäivähoitoon tarkoitetut tilat. Siellä lapset viettävät ohjatusti aikaansa, yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti. Liikuntatiloina käytetään lisäksi mahdollisuuksien mukaan viereisen jäähallin tiloja.

MILLOIN?

Liikunnallinen iltapäiväkerho järjestetään joka koulupäivä klo 12.00 – 17.00 välisenä aikana. Lapset haetaan / lapset lähtevät itsenäisesti kerhosta klo 17.00 mennessä.

PÄIVÄOHJELMA (tarkentuu syyslukukauden alussa)

12-> Kerhoon saapuminen koulupäivän päätyttyä

13-14 Lepoa, läksyjen tekoa ja terveellinen välipala

14-15 Kevyt ohjattu liikuntaosuus tai muu ohjattu toiminnallinen osuus, kesto n.45min – tunti

15-17 Valvottua omatoimista leikkiä, pelailua, rentoutumista ja liikkumista, ulkoilua. Kotiinlähtö.

MITÄ LAPSI SAA?

Liikunnallisessa iltapäiväkerhossa toiminta tapahtuu lapsen ehdoilla. Hän saa kokea päivittäin leikin, liikkumisen ja ulkoilun iloa sekä onnistumisen elämyksiä. Monipuolinen toiminta vahvistaa koulun aloituksen johdosta erityisen herkässä iässä olevan lapsen itseluottamusta ja innostaa terveelliseen, liikunnalliseen elämäntapaan tulevaisuudenkin osalta. Lapsi luo uusia kaverisuhteita ja saa niistä sekä monipuolisesta ohjatusta toiminnasta tervettä itsetuntoa. Lapsi viettää turvallisesti ja iloisesti aikaansa kevyesti liikkuen ja virikkeellisesti leikkien!

MITÄ VANHEMMAT SAAVAT?

Vanhemmat saavat viettää päivänsä rauhassa, miettimättä missä lapsi on ja mitä hän tekee koulupäivän jälkeen. Töiden jälkeen ei välttämättä tarvitse lähteä “liikuttamaan” lasta tai aloittaa läksyjen tekoa, koska molemmat on jo hoidettu. Näin perheelle vapautuu yhteistä aikaa enemmän koulu- ja työpäivien jälkeen. Liikunnallisen iltapäiväkerhon reipas ja vastuuntuntoinen toiminta tukee myös kodin ja koulun kasvatustyötä.

KUKA JÄRJESTÄÄ?

Liikuntapainotteisen iltapäiväkerhon järjestää yksityinen yritys, jonka on perustanut Kim Wollsten vuonna 2004 Espoossa. Toimipaikkoja on Espoossa kuusi: Matinlahden koulu, Mattliden skola (Sport eftis jäähallilla), Lähderannan koulu, Hansakallion koulu, Rastaalan koulu ja Nöykkiönlaakson koulu. Syksyllä 2019 toiminta alkaa Kaarelanraitin toimipisteessä Helsingissä.

HINTA?

Lakisääteisen koululaisten iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat yhteneväiset kaikissa iltapäivätoiminnan yksiköissä Helsingissä: kokoaikainen hoito 120€/kk (päivittäin klo 17 asti), osa-aikainen 100€/kk (päivittäin klo 16.00 asti). Hintaan kuuluu lapsen vakuuttaminen sekä monipuolinen, terveellinen välipala.

ILMOITTAUTUMINEN?

Lukuvuoden 2019-20 toimintaan ilmoittaudutaan Helsingin kaupungille lähetettävällä hakulomakkeella.  Hakulomake ja palautusosoite löytyvät seuraavan linkin alta:

http://liikuntailtapaivakerho.fi/hakeminen-mukaan/

 

Lisätietoja annan oikein mielelläni.

Tervetuloa mukaan ja hyvää alkanutta vuotta!

Kim Wollsten, palveluntuottaja

puh. 040 543 9670, kim.wollsten(a)gmail.com