Käytännön asioita

Lapsen varustus

Liikunnallisessa iltapäiväkerhossa korostuu ulkoilun merkitys. Lapset tuntuvat usein kaipaavan raitista ilmaa ja mahdollisuutta purkaa energiaansa koulupäivän jälkeen. Tähän heillä on mahdollisuus kerhon ulkoilualueella, jossa he saavat omatoimisesti ohjaajien valvonnassa leikkiä ja liikkua. Kerhossa ulkoillaan lähes säällä kuin säällä, joten asianmukainen ulkoiluvarustus on tarpeen joko lapsen päällä tai repussa mukana. Vuodenajasta riippuen se sisältää kosteutta hylkivän takin ja housut sekä kengät, minkä lisäksi käsineet ja päähine ovat tarpeen suurimman osan lukuvuotta. Suosittelemme lämpimästi pakkaamaan lasten reppuihin ylimääräiset pipot, hanskat sekä mahdollisesti myös sukat. Näin siksi, että monesti tavaroita unohtuu koululle, kastuu leikeissä yms. eikä kerhotiloissa valitettavasti ole kuivausmahdollisuutta.

Luisteluvarusteet on mahdollista säilyttää kerhon lukituissa tiloissa, joten niitä ei tarvitse erikseen kuljettaa kodin ja kerhon välillä.

Kerhoon tuleminen, lähteminen ja poissaolot

Lukuvuoden alkaessa syksyllä vanhemmat ilmoittavat lapsensa koulun päättymisajat sekä mahdolliset muut säännölliset kerhoaikaan vaikuttavat tavat. Näin kerhossa osataan odottaa lasta paikalle oikeaan aikaan. Kaikista poissaoloista (sairastumiset, lomamatkat yms.) tulee ilmoittaa kerhopuhelimeen siten, jotta ohjaajat osaavat olla odottamatta lasta tiettynä päivänä. Ohjaajat soittavat vanhemmille, jos lapsi ei ole tullut kerhoon asianmukaiseen aikaan koulupäivän jälkeen.

Lapsi saa lähteä kerhosta itsenäisesti kotiin vain vanhempiensa luvalla. Myös muista tavanomaisesta poikkeavista tilanteista, kuten ystävän luokse kerhon jälkeen lähtemisestä, tulee vanhemman olla yhteydessä ohjaajaan epäselvyyksien välttämiseksi.

Toiminnasta tiedottaminen

Kesän lopussa juuri ennen koulujen alkuja pidämme vanhempainillan, jossa esittelemme toiminnan ja ohjaajat sekä vastaamme mahdollisiin kysymyksiin. Ohjaajamme keskustelevat mielellään vanhempien kanssa lasta haettaessa kerhosta.

Palveluntuottaja Kim Wollsten vastaa lisäksi mielellään kaikkiin kysymyksiinne.

Vakuutukset

Kaikki kerholaiset ovat koko kerhopäivän ajaksi vakuutettuja tapaturman varalle Espoon kaupungin ottamalla ryhmätapaturmavakuutuksella. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se kattaa myös kerhomatkat koululta kerholle sekä kerholta kotiin.