HKI Aurinkolahti, Kanavan sivukoulu

Iltapäiväkerhomme on aloittanut toimintansa Aurinkolahden Kanavan koululla keväällä 2020.

Lukuvuoden 2022-2023 hakuaika on 21.3.−22.4.2022. Muista hakea määräaikaan mennessä. Viime syksynä paikkaa ei enää välttämättä saanut enää hakuajan jälkeen tai sen sai vasta huomattavasti myöhemmin syksyllä.

Iltapäivätoimintaan voivat hakea 1- ja 2-luokkalaiset sekä kaikkien luokka-asteiden erityistä tukea tarvitsevat lapset. Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. 

Hakulomakkeen voi täyttää ja lähettää netissä pankkitunnuksien avulla
Täytettävä lomake löytyy tästä linkistä
 
Muistakaa täyttää kaikki kohdat lomakkeesta, jotta meillä on esim. molempien huoltajien ajantasaiset sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot.
 
Lisätietoa iltapäiväkerhoon hakemisesta löytyy täältä

Toimimme Aurinkolahden Kanavan alakoulun iltapäivähoidolle varatuissa tiloissa, jonne lapset tulevat suoraan koulupäivän jälkeen. Meillä on muutamia tiloja käytössämme, joten saamme toimittua pienryhminä erillisissä tiloissa, joissa lapset mm . tekevät läksyt, askartelevat sekä rauhoittuvat koulupäivästä. Välipala syödään ruokasalissa.

Läksyjenteon, rauhoittumisen, välipalan ja vapaan oleskelun lisäksi iltapäivään sisältyy toiminnallinen osuus neljänä päivänä viikossa. Kerhon perinne on olla retkeilypainotteinen ja useana päivän viikossa tehdäänkin retkiä lähialueille ja lähimetsiin. Lisäksi ohjatussa toiminnassa mm. leikitään liikunta- ja ulkoleikkejä, askarrellaan ja pelataan lautapelejä. Lapsille jää päivittäin aikaa myös omaehtoiseen leikkiin ja vuorovaikutukseen muiden lasten kanssa. Otamme huomioon kunkin lapsen henkilökohtaisen jaksamisen ja mielenkiinnon ohjattuun toimintaan, ja halutessaan lapsi myös leikkiä omatoimisesti.

Yhteisöllinen tekeminen liikunnassa ja muussakin toiminnassa tukee kaikkien lasten sosiaalista kehitystä. Kiusaaminen on kerhotoiminnassa erityisen huomion kohteena ja siihen puututaan välittömästi ja ennakoivasti.

Kaveritaitojen kehittäminen on yksi tärkeimpiä koko lukuvuoden jatkuvia toiminnan painopisteitä.

Tervetuloa mukaan!

Alla olevissa kuvissa: metsään rakennettu “lentokone” jossa lapset matkustavat, itse tehtyjä heijastimia, pinjatan mätkimistä