Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten haen paperilomakkeella?

Iltapäivätoimintaan voi hakea Wilman lisäksi myös paperilomakkeella. Lomakkeen voit tulostaa iltapäivätoiminnan verkkosivuilta. Sen voi myös tilata soittamalla numeroon 09 816 52029, ja niitä saa koulusta tai iltapäiväkerhosta.Lomake palautetaan osoitteeseen Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö/ Tukipalveluiden vastuualue, PL 31, 02070 Espoon Kaupunki. Huomaa, että paperihakemuksen on oltava PERILLÄ hakuajan loppuun mennessä!

Mistä hakukaavake löytyy Wilmassa?
Hakulomake löytyy Hakemukset ja päätökset- välilehdeltä, jonka oikeassa reunassa on valinta “Tee uusi hakemus”.

Tuleeko Wilmassa viesti, että hakemus on mennyt eteenpäin?
Kun hakemus on tallentunut, näkyy ruudulla ponnahdusikkuna ” Hakemuksen tiedot on tallennettu onnistuneesti.” Tehdyn hakemuksen näkee myös Hakemukset ja päätökset- välilehdellä.

Vaikuttaako ilmoittautumisjärjestys paikan saamiseen?
Ei vaikuta. Muista vain ilmoittautua hakuajan puitteissa!

Miten iltapäivätoimintapaikka irtisanotaan kesken toiminta vuoden?
Iltapäivätoimintapaikan voi irtisanoa palauttamalla irtisanoutumisilmoituksen (saatavilla Espoon kaupungin iltapäivätoiminnan nettisivuilta), tai lähettämällä kerhomeiliin vapaamuotoisen ilmoituksen.

Irtisanoutumisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Esim. 8.2. tehty muutos tulee voimaan 1.4.

Voiko hakuajan jälkeen hakea iltapäivätoimintaan?
Voi hakea, Wilman kautta tai paperilomakkeella. Hakemukset käsitellään kuukausittain elokuusta alkaen. Paikka osoitetaan mikäli niitä on vielä jäljellä.

Voinko hakea iltapäiväkerhopaikkaa kesken lukuvuoden?

Paikkaa voi hakea koko lukuvuoden ajan, jolloin paikat osoitetaan jos niitä on keväällä tehdyn ensisijaisen haun jälkeen jäljellä. Paikkaa haetaan Wilmassa tai paperilomakkeella, joka lähetetään kaupungille. Kaupunki käsittelee saapuneet hakemukset kuukausittain.

Miten paljon iltapäivätoiminta maksaa? 

Lakisääteisen iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat seuraavat ja kaikille Espoon kaupungin kanssa yhteistyötä tekevien kerhojen osalta yhteneväiset. Lukuvuodesta 2023-2024 eteenpäin hinnat ovat seuraavat:

–       kokoaikainen toiminta klo 17 asti 150€/kk

–       osa-aikainen toiminta klo 15 asti 90€/kk

Voiko asiakasmaksuista saada huojennusta tai vapautuksen?

Kyllä, jos Espoon asettamat kriteerit täyttyvät. Maksuhuojennus/vapautuskaavakkeet tulee täyttää mahdollisimman pian ja lähettää Espoolle hakemuksessa ilmoitettuun osoitteeseen. Tuloina otetaan huomioon samassa taloudessa asuvien henkilöiden tulot. Huojennusta tai vapautusta ei voi saada enää lukuvuoden jälkeen takautuvasti, vaan hakemukset pitää jättää määräaikoihin mennessä. Maksun perimättäjättämisestä tai alentamisesta saa lisätietoa suomenkielisen opetuksen tulosyksiköstä sähköpostiosoitteesta iltapaivatoimintamaksut@espoo.fi

Is it possible to get reduction from the client fee?

Yes, if the criteria set by city of Espoo is met. The application forms must be fulfilled as soon as possible and sent to city of Espoo (address is in the application form). Incomes that are considered consist the people living in the same household. The reduction or non-collection of client fee can not be assigned after the school year and the forms must be submitted before deadlines. More information is provided from the city email iltapaivatoimintamaksut@espoo.fi