ESPOO Matinlahti

Hakuaika perusopetuksen iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi 2023-2024 on 26.4.-10.5.2023. Wilman lomake löytyy Hakemukset ja päätökset- välilehdeltä, jonka oikean reunassa on valinta “Tee uusi hakemus”. Muista hakea mukaan ajoissa!

Lisätietoa tästä linkistä: https://liikuntailtapaivakerho.fi/hakeminen-hinta/

Matinlahden iltapäiväkerho toimii Matinlahden koulun iltapäiväkerholle varatuissa tiloissa sekä koulun ulkoilualueella.

Kerho on avoinna jokaisena arkipäivänä (jolloin on koulua) aina koulun loppumisesta klo 17:00 asti.

Läksyjenteon, rauhoittumisen, välipalan ja vapaan oleskelun lisäksi iltapäivään sisältyy toiminnallinen osuus neljänä päivänä viikossa. Tuolloin mm. leikitään ohjatusti liikunta- ja ulkoleikkejä, askarrellaan, kuunnellaan tarinoita, tehdään pieniä retkiä lähialueille ja pelataan lautapelejä. Lapsille jää päivittäin aikaa myös omaehtoiseen leikkiin ja vuorovaikutukseen muiden lasten kanssa. Otamme huomioon kunkin lapsen henkilökohtaisen jaksamisen ja mielenkiinnon ohjattuun toimintaan, ja halutessaan lapsi myös leikkiä omatoimisesti.

Viime lukuvuosina ilttiksessä on ollut ns. harrastekerhoja, joihin lapset saavat ilmoittautua. Lukuvuoden kerhot ovat musiikkirentoutus, ulkoleikit ja retkeily, lautapelit ja legojen rakennus, askartelua ja sisäliikunta ja pallopelit.

Yhteisöllinen tekeminen liikunnassa ja muussakin toiminnassa tukee kaikkien lasten sosiaalista kehitystä. Kiusaaminen on kerhotoiminnassa erityisen huomion kohteena ja siihen puututaan välittömästi ja ennakoivasti. Kaveritaitojen kehittäminen on koko lukuvuoden jatkuva toiminnan painopiste.

Päiväohjelma:

–       n.12-13.30  Läksyjen teko & rauhoittuminen koulupäivästä.

–       n.13-14  Terveellinen välipala, ulkoilua

–       n.14-15  Toiminnallinen osuus (liikuntaa, musiikkirentoutusta, askartelua, retkiä lähialueille yms.)

–       n.15-17  Ulkoilu, läksyjen teko, kädentaidot, pelit, kotiinlähtö

Päivärytmi on viitteellinen ja muokkautuu lukujärjestysten sekä kotiin saatujen läksyjen mukaan. Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon jokaisen lapsen mahdolliset erityistarpeet esim. levon tai ulkoilun suhteen.

Ennen koulujen alkua elokuussa järjestämme vanhempainillan, johon toivomme vähintään toisen huoltajista osallistuvan. Lähetämme vanhemmille myös tiiviin infopaketin toiminnasta meilitse, ja samassa yhteydessä pyydämme täyttämään tärkeän perustietolomakkeen lapsesta. Jos et ole saanut tätä sähköpostia kesäkuun loppuun mennessä, ota yhteyttä kerhomeilin matinlahdenilttis@gmail.com kautta ja selvitetään tilannetta.

Tervetuloa mukaan!