ESPOO Ruusutorppa

Hakuaika perusopetuksen iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi 2023-2024 on 26.4.-10.5.2023. Wilman lomake löytyy Hakemukset ja päätökset- välilehdeltä, jonka oikean reunassa on valinta “Tee uusi hakemus”. Muista hakea mukaan ajoissa!

Lisätietoa tästä linkistä: https://liikuntailtapaivakerho.fi/hakeminen-hinta/

Sportti iltapäiväkerho valittiin aloittamaan toiminta Ruusutorpan koululla syksystä 2022 eteenpäin.

Kerho toimii koulun iltapäivätoiminnalle antamissa tiloissa ja on avoinna jokaisena arkipäivänä (jolloin on koulua) klo 12:00-17:00.

Iltapäiväkerhossa ulkoillaan, tehdään ohjattuna läksyjä, askarrellaan, piirretään, leikitään, levätään ja pelataan. Iltapäivään sisältyy ohjattu liikunnallinen tai muu toiminnallinen osuus. Silloin mm. leikitään liikunnallisia leikkejä ja pelejä mahdollisuuksien mukaan sisällä ja ulkona ja saatetaan tehdä retkiä lähiympäristöön. Kerhossa on liikunnan lisäksi muita ohjattuja teemoja, joista suosituimpia ovat perinteisesti olleet mm. erilaiset kädentaidot ja askartelu, äänikirjat ja lautapelit.

Lapsille jää päivittäin aikaa myös omaehtoiseen leikkiin ja vuorovaikutukseen muiden lasten kanssa. Vaikka toiminta on ryhmämuotoista, haluamme myös pyrkiä ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon lasten yksilöllisiä tarpeita.

Yhteisöllinen tekeminen tukee kaikkien lasten sosiaalista kehitystä. Kiusaaminen on kerhotoiminnassa erityisen huomion kohteena ja siihen puututaan välittömästi ja ennakoivasti. Kaveritaitojen kehittäminen on yksi tärkeimpiä koko lukuvuoden jatkuvia toiminnan painopisteitä.

Päiväohjelma:

–       n.12-13.30  Läksyjen teko & rauhoittuminen koulupäivästä.

–       n.13-14  Terveellinen ja riittoisa välipala, ulkoilua

–       n.14-15  Toiminnallinen osuus (liikuntaa, äänikirjoja, askartelua, muita teemoja)

–       n.15-17  Ulkoilu, läksyjen teko, kädentaidot, pelit, kotiinlähtö

Päivärytmi on viitteellinen ja muokkautuu lukujärjestysten sekä kotiin saatujen läksyjen mukaan. Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon jokaisen lapsen mahdolliset erityistarpeet esim. levon tai ulkoilun suhteen.

Muistathan hakea ajoissa mukaan Wilman kautta (Hakemukset ja päätökset- välilehti, Tee uusi hakemus- kohta).

Ennen koulujen alkua elokuussa järjestämme vanhempainillan. Lähetämme vanhemmille myös tiiviin infopaketin toiminnasta meilitse, ja samassa yhteydessä pyydämme täyttämään tärkeän perustietolomakkeen lapsesta. Jos et ole saanut tätä sähköpostia kesäkuun loppuun mennessä, ota yhteyttä alla olevan sähköpostin kautta ja selvitetään tilannetta.

Tervetuloa mukaan!

Kerhomeili: sportti.ruusutorppa@gmail.com